مقایسه چیلرهای آبی و هوایی
پیغام مدیر :
با سلام خدمت شما بازديدكننده گرامي ، خوش آمدید به سایت من . لطفا براي هرچه بهتر شدن مطالب اين وب سایت ، ما را از نظرات و پيشنهادات خود آگاه سازيد و به ما را در بهتر شدن كيفيت مطالب ياري کنید.
مقایسه چیلرهای آبی و هوایی
نوشته شده در سه شنبه 16 دی 1399
بازدید : 86
نویسنده : ...

در این مقاله به مقایسه چیلر هوا خنک و آب خنک پرداخته و مزایا و معایب هر یک از سیستم های چیلر آب و هوایی را بررسی در آسا تهویه می کنیم.

چیلر چیست
چیلر در لغت به معنی آب سرد کن می­باشد که با چیلر آب سرد تولید می گردد. چیلرها در صنایع جهت خنک کاری ماشین آلات، مواد و محصولات و در تهویه مطبوع استفاده میگردد. چیلرها به دو دسته تراکمی و جذبی تقسیم میشوند در چیلر جذبی انرژی مورد نیاز به صورت حرارت می ­باشد، ولی در چیلر تراکمی صورت انرژی الکتریسته می­باشد.

دیاگرام استفاده از آب سرد چیلر

اجزای اصلی چیلر تراکمی که شامل ۴ قسمت کمپرسور، کندانسور، شیر انبساط و اواپراتور می­باشد. سیکل تبرید یک چیلر تراکمی با عبور مبرد از شیرانبساط، فشار و دمای آن افت می­کند. حال با عبور این سیال کم فشار از اواپراتور، می­تواند دمای آبی که از آن می گذرد را پایین بیاورد. بعد از تبخیر کامل مبرد چیلر، مبرد وارد کمپرسور می گردد. در کمپرسور دما و فشار آن افزایش می یابد و باعث گردش سیکل تبرید می گردد. مبرد خروجی از کمپرسور چیلر در حالت فوق داغ می باشد.

در ادامه چرخه تبرید، این گاز باید به مایع تبدیل شود. مبرد در این حالت وارد کندانسور می شود. در کندانسور چیلر در ابتدا باید دمای آن تا دمای اشباع کاهش یافته و سپس از بخار اشباع به مایع اشباع تبدیل شود. حال مایع پر فشار آماده ورود به شیر انبساط می­باشد. کندانسورها از مهمترین تجهیزات اصلی چیلر می­باشد که مبرد فوق داغ وارد کندانسور می­شود و به حالت مایع سابکول خارج می­شود. در کندانسور مبرد در فشار ثابت تقطیر می گردد. چیلرهای تراکمی به دو دسته آبی و هوایی تقسیم می شوند. حال جهت مقایسه چیلر هوا خنک و چیلر آب خنک باید شرایط کندانسور آبی و هوایی را به صورت جدا از هم مقایسه کنیم.

چیلر با کندانسور آبی
شماتیک لوله کشی چیلر آب خنک

شماتیک لوله کشی چیلر آبی

در مقایسه چیلر تراکمی آب خنک و چیلر تراکمی هوا خنک ابتدا چیلر تراکمی با کندانسور آبی را بررسی می کنیم. همان طور که از اسم آن مشخص است، این چیلر توسط آب خنک می شود و دارای راندمان بالاتری می باشد، در نتیجه دفع حرارت بیشتری را می تواند انجام دهد. فشار کاری چیلر در این نوع کندانسور کمتر از کندانسور هوایی می باشد. کندانسور این چیلر یک مبدل حرارتی پوسته و لوله می باشد که به وسیله برج خنک کننده عملیات کندانس در آن انجام می شود. در کندانسورهای چیلرهای تراکمی آب خنک، آب برج خنک کننده، در تیوب کندانسور در جریان دارد و با ورود مبرد داغ خروجی از کمپرسور که با ورود به پوسته کندانسور و برخورد به لوله های مسی که داخل آن آب برج خنک کننده جریان دارد باعث انتقال حرارت و تقطیر مبرد انجام می­گیرد.

کندانسور چیلر آب خنک

کندانسور چیلر آبی

در مقایسه چیلرهای آبی و هوایی در کندانسورهای چیلر تراکمی آب خنک از لوله های مسی با سایز ۴/۳ اینچ استفاده می گردد و برای افزایش سطح حرارتی، به لوله ها فین زده می­شود. فین های لوله های مسی بین ۱۹ تا ۴۰ فین بر اینچ می باشد.

منبع : تفاوت چیلر آب خنک و چیلر هوا خنک

 





مطالب مرتبط با این پست
.



می توانید دیدگاه خود را بنویسید


نام
آدرس ایمیل
وب سایت/بلاگ
:) :( ;) :D
;)) :X :? :P
:* =(( :O };-
:B /:) =DD :S
-) :-(( :-| :-))
نظر خصوصی

 کد را وارد نمایید:

آپلود عکس دلخواه: